Transporter dekaler – kostnader, typer och fördelar i korthet

Effektiv reklam i den dagliga vägtrafiken är ett bra sätt för företag att presentera sig med liten ansträngning nuförtiden. En av de mest effektiva metoderna för att göra ditt varumärke synligt är foliering av transportbilar. I den här artikeln får du lära dig hur Sortimos tjänster kan förvandla dina fordon till mobila reklamplatser och göra dig synlig på vägarna och i vardagen.

Vad är foliering?

Foliering, även känd som bildekaler, innebär att försiktigt applicera en speciell film på ytan av ett fordon. Dekaler erbjuder otaliga möjligheter, från nya färger och ovanliga mönster till personliga bokstäver – det finns inga gränser. Men detta hantverk kräver också ett tränat öga och fingerfärdighet. Det är därför lämpligt att anlita ett proffs för att utföra detta krävande arbete med precision. Sortimo erbjuder skräddarsydda designer som är perfekt anpassade till din skåpbil.

Dekal typer

 

  • Full dekor: Dekaler av alla utvändigt synliga, målade ytor
  • Partiell dekor: dekor av enskilda komponenter
  • Klistermärkes dekor: specifika, anpassade företagsbokstäver, bilder
  • Lackskyddsfilm: skydd av lacken från skador (t.ex. stenskott i det främre området) med hjälp av tjockare, transparent film

 

Kostnader för att sätta dekaler på en transporter

Hur mycket kostar bildekorer?

Hur mycket kostar det att foliera en bil? Det finns många faktorer som påverkar priset på foliering. Dessa inkluderar

  • Storleken på det område som ska folieras: mindre områden är vanligtvis inte lika kostnadsintensiva som stora områden
  • Komplexitet och design: ju mer utarbetad och detaljerad design, desto dyrare kommer priset att vara
  • Typ av film: högkvalitativa filmer är vanligtvis också dyrt
  • Fordonsskick: äldre fordon kräver vanligtvis en hel del förberedelser, vilket ökar priset

Nedan kan du se ett exempel på designförslag från Sortimo-konfiguratorn.

Måste jag räkna med uppföljningskostnader?

I princip är hanteringen av foliering mycket okomplicerad, i likhet med konventionell lackering. Underhållet är huvudsakligen begränsat till regelbunden rengöring av fordonet för att hålla filmen i gott skick. En films livslängd är vanligtvis cirka fem till sju år. Efter det bör du dock förvänta dig att filmen behöver förnyas. Matt och texturerade filmer kräver lite mer vård, eftersom damm lägger sig lättare på dessa ytor och rengöring är därför mer tidskrävande.

Fördelar med foliering för företag

 

  • Reklameffektivitet: nå snabbt potentiella kunder
  • Billigare än målning
  • Skydd av lacken
  • Lätt att rengöra, tillfällig, lätt att ta bort

 

Foliera din bil själv vs. professionell foliering

Foliera själv

Foliering själv kan verka billigare vid första anblicken, men det finns några aspekter och risker som bör beaktas:

Förberedelse: det rum där filmen appliceras måste vara torrt och så dammfritt som möjligt, och temperaturen ska vara mellan 20 och 25 grader. Det är viktigt att ha rätt verktyg till hands och att rengöra fordonet noggrant så att filmen fäster optimalt.

Risker: Det finns ett antal misstag som kan göras under appliceringen. Felaktig eller felaktig skärning kan göra att bubblor och sprickor bildas eller i värsta fall kan filmen tas bort, vilket kan leda till dyra reparationer.

Det är också viktigt att följa lagkraven. Enligt § 33 i den tyska vägtrafikförordningen (StVZO) får trafiken varken äventyras eller hindras. Detta innebär att särskilt glänsande eller distraherande film bör undvikas och bör inte appliceras över registreringsskyltar eller strålkastare.

 

Professionell foliering

 

Tre enkla ord: Snabb. Gynnsam. Effektiv.

Professionell applicering av fordonsfilmen från Sortimo garanterar inte bara en hög kvalitetsstandard utan också en lång livslängd. Dessutom erbjuder vi en professionell datakontroll, där dina tryckdata kontrolleras noggrant av professionella kontakter. DU har möjlighet att antingen välja en individuellt sammanställd design eller enkelt mata in dina reklamdata i vår konfigurator och få ett färdigt designförslag. På så sätt stöder vi dig i att genomföra dina önskemål på ett okomplicerat och effektivt sätt.

 

 

 

Rengöring och skötsel av folierat fordon

Ett folierat fordon kan köras genom biltvätten utan problem. Det är dock lämpligt att undvika biltvättar med nylonborstar och istället välja de med mjuka textildukar för att skydda filmen. Det är bättre att inte använda (varmt) vax eftersom det kan skada filmen. När du använder en högtryckstvätt ska du alltid hålla ett avstånd på minst 50 cm från fordonets yta och inte rikta strålen direkt mot filmens kanter. Detta säkerställer att filmen förblir i önskat skick under lång tid.

Slutsats

Möjligheterna med foliering är mycket olika. Medan DIY foliering kan verka frestande vid första anblicken, finns det ett antal dolda risker när det gäller kvalitet och säkerhet. Med Sortimos professionella tjänster får du foliering som är snabb, effektiv och kostnadseffektiv – och uppfyller högsta kvalitetsstandard.

Har du frågor?

Kontakta oss med hjälp av vårt kontaktformulär. Vi återkommer till dig så snart som möjligt.

Skriv kommentar

Fyll i det obligatoriska fältet.
Fyll i det obligatoriska fältet.
Fyll i det obligatoriska fältet.

* Obligatoriska fält

Fyll i det obligatoriska fältet.

0 kommentarer

  • Det finns inga kommentarer än, bli först!
    Vi gläder oss åt din reaktion på detta bidrag.